Fascismul, politică de colonizare a Estului Europei

tumblr_n1ld3xmBIu1stxu8xo6_500

Prima parte: Fascismul, ca politică de colonizare a Estului Europei

A doua parte: Sclavia sexuală: metodă de colonizare a Europei de Est de către Germania nazistă

A treia parte: „Violul a fost conceptualizat ca un act fascist de dominație

A patra parte: „Anihilarea gurilor de prisos”: planul naziștilor de exterminare a populației din Estul Europei prin înfometare

A cincea parte: „Fiecare Hans trebuie să aibă o micuţă Sabină” – mentalitatea din spatele sclaviei sexuale impusă de nazişti împotriva Europei de Est

A şasea parte: Reverberaţiile sclaviei sexuale impuse de nazişti în Europa de est

A şaptea parte:  Majdanek: piatra de temelie a imperiului SS în Estul Europei 

Imperiul nazist a fost prima entitate de tip statal, capitalistă și patriarhală care a impus sclavia sexuală ca industrie de stat militară. Sclavia sexuală e prezentată peste tot, în mod eronat, prin termenul inventat de patriarhat de „prostituție”, pentru simplul motiv că mută răspunderea de pe agresori pe victimele lor, în timp ce le permite agresorilor să criminalizeze victimele pentru agresiunea comisă împotriva lor. Sclavia sexuală se bazează pe o ură profundă faţă de femei, o trăsătură fundamentală a mentalităţii occidentalilor şi culturii lor. În războiul dus împotriva Europei de Est, imperiul nazist a depășit limitele istorice ale barbariei. Dimensiunea umană a politicii de cruzime, de sadism și de teroare o dă înțelegerea celui de-al doilea război ca ceea ce a fost în realitatea pe care istoricii o ascund de decenii: un război imperialist împotriva populațiilor civile din teritoriile din Estul europei, dus de o armată nazistă gigantică. 

Armele naziștilor au fost militare şi economice, motivația a fost ideologică și politică. Cruzimea și barbaria naziștilor, pe care cuvintele nu le pot reconstrui, au depășit orice limită a minții umane pentru că naziștii nu au folosit doar tancuri, avioane și politici. I-au transformat inclusiv pe soldații lor în arme umane de distrugere a populației civile.

15-w39_09011371_web

Al doilea război mondial a fost o continuare a contra-revoluţiei declanşată după victoria Revoluţiei clasei muncitoare din Rusia împotriva capitalismului. Din acel moment, toate atacurile și agresiunile împotriva Europei de Est se încriu ca parte a contra-revoluție susţinută de clasele capitaliste din occident pentru menținerea supremației sistemului capitalist. Deși capitaliştii au reuşit să distrugă în cele din urmă socialismul din Europa de Est, agresiunea lor nu a încetat și nu va înceta până când imperialiștii occidentali nu vor fi siguri că au convertit populațiile din estul Europei total şi ireversibil la sclavia capitalistă. Deși la nivelul aparatelor de stat din Estul Europei şi al claselor conducătoare, au reușit asta în mare măsură, la nivelul populațiilor din estul Europei încercările lor au eșuat. Asta alimentează panica atât a imperialiștilor cât și a claselor comprador locale, iar această panică e transpusă din ce în ce mai generalizat și sistematic în violență, teroare economică, politică şi distrugere socială și culturală. Instrumentele prin care această violență este dezlănțuită împotriva populației sunt ideologic de dreapta și din ce în ce mai mult de extremă dreapta. Fundamentalismul, îndobitocirea culturală, obscurantismul însoțesc pas cu pas distrugerea sistematică a drepturilor populației civile la posibilitatea de reproducere a vieții lor în societăți care să asigure progresul cetățenilor și îmbunătățirea condiţiilor lor de trai. Toate politicile impuse în Estul Europei începând din anii 1970 urmăresc acest scop.

Eine Erschießung serbischer Geiseln an der Friedhofsmauer von Pancevo bei Belgrad durch ein Kommando des Infanterieregiments "Großdeutschland". Der das Kommando führende Offizier gibt den sogenannten Gnadenschuß (22. April 1941). Dies ist eines der Bilder der umstrittenen Wehrmachtsausstellung des Hamburger Instituts für Sozialforschung, die seit März 1995 in Deutschland und Österreich gezeigt wird. Die 17. Station der Wanderschau ist ab 13.4.97 Frankfurt/Main. dpa (Nur zur Berichterstattung über die Wehrmachtsausstellung - nicht für Zeitschriften und Archive, nur s/w)
În acest sens, strategiile prin care imperialiștii occidentali au colonizat Estul Europei, ca atac împotriva Revoluției clasei muncitoare din Rusia – cărora sfârșitul celui de-al doilea război mondial doar le-a pus stavilă – sunt reluate sistematic și prezentate sub diverse denumiri: „terapia de șoc”, „tranziția la economia de piață”, „democratizare”, „stat de drept”, „modernizarea statului”, „neoliberalism” etc. Acesta e motivul ideologic al masacrării istoriei prin apologia fascismului și nazismului, adoptată ca politică oficială și istorie oficială de statele europene și de EU și NATO. Această apologie are scopul de a rescrie istoria Estului Europei și de a o transforma în armă ideologică de propagare a fascismului. Naziștii au pierdut războiul pe frontul din Estul Europei, unde au fost învinși de sovietici și de Armata Roșie, dar vor să-l câștige azi, în mod virtual, la nivel de memorie istorică, prin rescrierea istoriei și prin politici de colonizare.

Aceste politici înseamnă, pe scurt, deposedarea populațiilor locale de dreptul lor la viață, și, așa cum o să puteți înțelege din ceea ce urmează, reproduc intențiile colonizatoare ale imperiului nazist.

În Estul și Sudul Europei, fascismul din perioada interbelică a reprezentat în sine o politică de colonizare – în asta constă o diferenţă importantă dintre fascismul din din aceste ţări şi cel din Germania și Italia. Mai clar spus, imperialiștii occidentali au impus dictaturi fasciste și politici fasciste în Estul Europei (cu excepția URSS) pentru a putea obține controlul total asupra acestor teritorii. Fascismul din Estul Europei a fost conceput ca subordonat și ca instrument de slujire a capitalismului imperialist occidental.

Fascismul din Estul Europei a avut scopul de a transforma populațiile locale în sclavi ai imperiilor occidentale și de a asigura imperialiștilor occidentali accesul nelimitat la resursele naturale și umane de pe teritoriile lor. După 1989 (chiar mai devreme), politicile occidentale au urmărit în mod sistematic fascizarea claselor conducătoare locale – capitaliști, politicieni, aparat de stat, sistem educațional, presă, mecanisme ale relațiilor sociale. În acest sens trebuie înțelese politicile de „reformare a clasei politice”, „de modernizare a statului” și de „reformare a instituțiilor”. Scopul acestor politici de convertire la fascism a fost exprimat în timpul dictaturii fasciste din perioada interbelică de colaboratorii naziştilor colonizatori, care au pus la dispoziţie Germaniei naziste toate resursele umane şi naturale ale României şi chiar au cedat o parte din Transilvania stăpânilor lor fascişti, la Viena, printr-o simplă semnătură a fascistului Mihail Manoilescu. (*)

Strategiile impuse de imperiul nazist împotriva Estului Europei au fost următoarele: înfometarea, îndobitocirea, sclavia minților și a trupurilor, subjugarea totală față de nevoile capitalului occidental.

Materialele care urmează discută separat sclavia sexuală impusă de naziști în Estul Europei, strategia de înfometare și de distrugere socială, și o parte din politicile lor militare. Motivul este că toate acestea sunt reproduse azi în estul Europei, iar în alte părți au fost impuse ca arme de colonizare, după ce au fost transformate, normalizate și standardizate în politici de stat ale centrelor imperialiste.

Informațiile cuprinse în aceste materiale provin din mai multe studii ale unor universități și date din cercetările unor istorici.

Sclavia sexuală, impusă ca politică de stat a imperiului nazist, a fost mușamalizată sistematic după al doilea război mondial. Germania nu a fost niciodată condamnată pentru această atrocitate. Chiar și azi, istoricii încearcă să ascundă sau să minimalizeze faptul că violarea în masă a femeilor și copiilor în Estul Europei a fost o politică de stat, concepută şi premeditată ca atare de al treilea Reich. Această minimalizare face parte din politica occidentală de apologie față de nazism și de propagare a fascismului.

Copleșitoarea majoritate a acestor studii, deși acordă pentru prima dată o voce victimelor, perpetuează limbajul apologist al agresorilor – „prostituție”, „muncă sexuală”, „lucrătoare sexuale”, evitarea descrierii realității ca sclavie sexuală, viol și teroare sexuală. Acest limbaj menţine, în mod abuziv, experiențele victimelor în cadrul definit de agresorii lor. Din trecut și din prezent. Chiar și după 70 de ani.J249x178-04486Primul material descrie și arată cum a funcționat și care a fost scopul impunerii sclaviei sexuale de către al treilea reich împotriva Estului Europei. Acest material explică de ce astăzi guvernele din Estul Europei duc un război criminal împotriva femeilor și fetelor din aceste țări prin liberalizarea sclaviei sexuale (prezentată ca prostituție), încercările de interzicere a unor drepturi vitale pentru femei, cum ar fi dreptul la asistență medicală în caz de avort (prin intenția criminală de a nega femeilor accesul în spitale dacă nu vor să nască), folosirea nevoii de educație sexuală pentru tineri (extinsă în mod halucinant și la copii minori) ca instrument de îndoctrinare și de convertire a sexualității tinerilor în instrumente de producere sau susținere a capitalului sexual, și prin politicile fundamentalist creștine de criminalizare a trupului și sexualității femeilor, cultivarea culturală, socială, economică și politică a violenței împotriva femeilor, care rezultă în agresiuni sexuale și/sau uciderea lor în mod sistematic de către bărbați (această politică ar trebui considerată femicid). Toate acestea încearcă să reducă femeile la condiția de proprietăți, adică de sclave, ale bărbaților și au scopul de a transforma sexualitatea bărbaților în violență, pentru că aceasta e singura cale prin care se poate generaliza unul dintre cele mai distructive tipuri de capital – capitalul sexual. Ce înseamnă și cum funcționează acest capital sexual va fi descris în alte materiale separate, referitoare la propaganda criminală de extindere și liberalizare a sclaviei sexuale (prezentată ca „prostituție”), propaganda culturală și comercială de sexualizare a copiilor, propaganda împotriva mamelor al cărei scop final e deposedarea femeilor de copii pentru crearea unei piețe a copiilor (una dintre „valorile” de bază ale „civilizației” europene și occidentale).

Al doilea material descrie strategia de înfometare și de distrugere culturală a populațiilor din estul europei; cu alte cuvinte descrie terorismul economic practicat de FMI împotriva estului Europei.

Al treilea material vorbește despre terorismul militar imperialist, și arată câteva exemple ale politicilor militare naziste care au fost reproduse de statele occidentale și care azi omoară milioane de oameni în războaiele imperialiste fabricate de occident.

(*) Urmașii săi fasciști l-au transformat într-o victimă, în mod total absurd și tipic gândirii acestor reacționari, deși semnătura sa de la Viena a însemnat condamnarea la moarte a mii și mii de români, evrei și roma din teritoriul cedat Ungariei. La fel, și Antonescu, un criminal de război nazist, e considerat o victimă deși e responsabil de distrugerea a 300.000 de țărani săraci pe care i-a oferit lui Hitler carne de tun – ceea ce a contribuit și la foametea din 1946 – și de masacrarea cetățenilor români, evrei și romi.

Advertisements

2 thoughts on “Fascismul, politică de colonizare a Estului Europei

  1. mama mea nu traieste.
    tipic pentru fascisti sa doreasca mereu moartea femeilor, stim asta prea bine.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s