Supravieţuitoare a prostituţiei către cei care fac lobby pentru prostituţie: Mi-e silă de voi!

RUGĂMINTE: Dacă sunteţi minori, nu citiţi ce urmează; nu conţine nimic care ar putea să vă satisfacă vreo curiozitate despre ce înseamnă viaţă sexuală, nu asta înseamnă viaţă sexuală. Materialul care urmează conţine doar violenţă şi e o descriere a unor societăţi care le distrug sistematic pe femei pentru a-i putea mitui, controla şi subjuga inclusiv pe bărbaţi. Dacă aveţi în preajmă minori, nu le permiteţi să citească ce urmează. Dacă sunteţi victimă a abuzului sexual, acest material vă poate provoca traume; conţine foarte multă violenţă, inclusiv limbajul este violent. Dacă sunteţi bărbaţi, citiţi-l, dacă aveţi capacitatea de a gândi că ce urmează nu e despre sex, ci despre o industrie a violului, a sclaviei sexuale şi a distrugerii femeilor pentru că sunt femei, la care bărbaţii sunt complici şi agresori. Bisericile creştine îşi construiesc statutul de “gardieni morali” ai societăţilor exploatând şi întreţinând ura faţă de femei şi mai ales faţă de prostituate. Bisericile nu vor abolirea prostituţiei, ci criminalizarea prostituatelor. Nu vor ca femeile să nu mai fie distruse de această industrie, ci vor ca victimele şi supravieţuitoarele prostituţiei să fie aruncate în închisori, stigmatizate şi mai rău, pedepsite cât mai sadic de societăţile construite pe distrugerea sistematică, de secole, a femeilor. Bisericile se hrănesc din ura faţă de femei; interesul lor e ca această ură să fie menţinută.

Prostituţia trebuie abolită pentru că e o atrocitate faţă de femei. Statele şi societăţile trebuie să recunoască propria lor crimă faţă de aceste femei, care sunt victimele din prima linie ale violenţei patriarhale, capitaliste (şi colonialiste), susţinută de politici economice şi sociale de sărăcire, care rezultă inclusiv în exploatarea sexuală a femeilor, şi mai ales a fetelor, să le acorde daune, şi să susţină programe care să le ajute să iasă din prostituţie (nu glumele propagandistice din prezent despre “drepturile omului”, ci programe reale, materiale, de asistenţă materială şi financiară, care nu trebuie considerate favoruri făcute acestor femei, cum ar fi mulţi tentaţi să gândească, ci o minimă reparaţie), în acelaşi timp trebuie să susţină şi programe prin care bărbaţii să fie învăţaţi că femeile nu sunt proprietăţi, că nu pot fi cumpărate, că sexul nu e despre putere şi control (violul e despre putere şi control), că nu au dreptul să degradeze şi să umilească nici o femeie, şi că nici o femeie nu are nici o datorie faţă de ei, femeile nu există ca să le fie supuse şi că degradarea femeilor le distruge inclusiv lor, bărbaţilor, propria lor sexualitate.

Prostituţia în Germania a fost legalizată, după ce statul german s-a asigurat că victimele şi femeile care vor fi exploatate cel mai crunt vor putea fi “importate” cu uşurinţă din Europa de Est, că femeile din Germania vor fi cel mai puţin afectate de violenţa inimaginabilă pe care bărbaţii o cumpără de la peştii capitalişti şi de la stat, pentru a o folosi împotriva femeilor prostituate. Prostituatele nu se vând ele pe ele însele, ci sunt vândute; şi în acest sens prostituţia e o formă de sclavie sexuală. Există o componentă rasistă a legalizării prostituţiei în Germania pe care acest material o atinge, violenţa sexuală împotriva femeilor a fost legalizată şi e taxată de statul german pentru că victimele ei sunt femei din Estul Europei (femeile din România, de exemplu, sunt nevoite să spună că sunt din Spania în speranţa că nu vor avea parte de atât sadism şi atâtea cruzimi pe care le-ar îndura dacă le-ar spune clienţilor că vin din România). Statul român, conducătorii săi şi propagandiştii penibili ai capitalismului şi imperialismului s-au mândrit că “au exportat 3 milioane de oameni” în Europa de vest. Despre faptul că statul român a exportat femei sărace din România să fie exploatate ca sclave sexuale pentru încurajarea sadismului printre bărbaţii din Germania nu vorbeşte niciodată nimeni. Tăcerea aceasta e posibilă din cauza urii faţă de femeile din România, întreţinută inclusiv de aceşti politicieni, economişti, sociologi, universitari, scriitori, presă, iar scopul ei e să garanteze impunitate celor care au comis crima de a vinde în sclavie sexuală femei şi fete pe care le-au sărăcit şi cărora le-au negat demnitatea umană şi dreptul la viaţă în România. Nu există asemenea impunitate şi aceşti indivizi vor răspunde într-o zi pentru ce au făcut. Statul german trebuie obligat să plătească, material, şi să răspundă moral, în faţa acestor femei din a căror exploatare în sclavia sexuală extrage foarte mult capital.

*** Protestul aceasta e scris de o fostă prostituată din Germania, Huschke Mau. Originalul în germană e aici, traducerea în engleză a fost publicată aici

După ce a citit un interviu pe care lobista pentru prostituţie, Stephanie Klee, l-a acordat presei, Huschke Mau n-a mai putut să tacă şi a răspuns. A reuşit să scape din prostituţie după 10 ani de chin: „Sunt una dintre acele „prostituate voluntare” despre care atât de mulţi vorbesc. Mi-e silă de voi şi de toţi cei care susţineţi prostituţia!

“Mi-e silă de voi şi nu mai suport să vă aud!

Către Stephanie Klee,
Mă refer aici la interviul pe care l-ai acordat revistei “Zitty Berlin”. Vreau să-ţi mulţumesc că ai acordat acest interviu pentru că şi azi aş fi tăcut dacă nu l-aş fi citit. Înainte să merg mai departe: sper că nu te superi dacă-ţi vorbesc de la colegă la colegă. Pentru că, da, şi eu cunosc prostituţia mult prea bine, după ce am trăit 10 ani în ea. Ştii, găsesc afirmaţiile tale privind prostituţia destul de remarcabile. Sunt doar surprinsă că ai uitat să menţionezi anumite aspecte – aspecte care sunt importante pentru mine.

Pentru început, ai uitat să pui întrebarea fundamentală: chiar e nevoie de prostituţie? Mă bucur că cel puţin nu foloseşti acelaşi vechi pseudo-argument, ultra epuizat, potrivit căruia violurile ar exploda dacă nu am avea bordeluri (vrei să spui de fapt că bărbaţii ar fi incapabili să se controleze şi că, dacă nu „o iau pe scurtătură”, nu s-ar putea abţine să violeze).

Dar de ce are nevoie societatea de prostituţie, Stephanie? De ce le permitem bărbaţilor să cumpere femei (pentru că cele mai multe prostituate sunt femei, iar cei care sunt prostituate homosexuali sunt cumpăraţi tot de bărbaţi). Cum explici acest fapt şi ce îţi spune ţie acest fapt? Aparent, pentru tine, asta nu constituie o relaţie impusă cu forţa. Şi aici iese la iveală prima mistificare pe care ai promovat-o.

Singurul care contează în prostituţie e clientul!
Spui că prostituţia înseamnă sex. Ştii, pentru mine, sexul implică participarea a două persoane. Sexul nu înseamnă că o persoană serveşte exclusiv dorinţele sexuale ale clientului, în timp ce e forţată să-şi „şteargă” propria ei sexualitate şi pe ea însăşi, ca persoană, să-şi şteargă personalitatea sa.

Aş vrea să te întreb în care sferă a prostituţiei trăieşti, dacă nu ai fost în stare să observi că „varietăţile” de „sexualităţi”, adică „dorinţele” clienţilor devin din ce în ce mai violente şi au scopul din ce în ce mai mult să umilească şi să denigreze. De ce nu citeşti ce spun clienţii pe site-urile lor, dragă Stephanie? Aceşti bărbaţi (clienţii) descriu ei înşişi experienţele cu prostituatele ca pe o expresie a propriei lor puteri, puterea de a scuipa femei în faţă în bordeluri, şi de a-şi „pişa” sperma în trupul lor; puterea de a vedea câtă durere poate o femeie să îndure când e vorba de sex anal; puterea de a ejacula pe faţa ei şi de a insista să le înghită sperma, şi puterea ca ei, clienţii, să-şi împingă puţele în gura lor până le sufocă.

De ce nu te uiţi la ce limbaj folosesc clienţii pe forumurile lor? Uită-te cum se bucură, cum simt plăcere, cum se excită când ştiu că femeii nu îi place şi nu vrea ceva, dar că trebuie să o facă pentru bani, că trebuie să o facă pentru că are nevoie de haine şi de pâine, sau că nu are de ales pentru că o altă puţă aşteaptă în camera alăturată să-i vină rândul.

Cum testează în mod conştient şi violează limitele şi chiar dacă nu îşi duc la îndeplinire total sadismul, cel puţin sunt deplin conştienţi de el. În prostituţie, nu e vorba despre sex. E vorba despre putere. Putere şi nimic altceva. Nu minţi că femeile se pot bucura de sexualitatea lor în bordeluri, singurul care face asta e clientul şi tu eşti obligată să-i satisfaci dorinţele în detrimentul tău.

Şi nu, Stephanie, clientul nu uită acest sentiment de putere pentru care a plătit. Nu uită că femeile sunt consumabile de unică folosinţă, că le poate cumpăra şi folosi cum doreşte, că femeile există pentru a-i satisface lui dorinţele, că îşi omoară propria lor sexualitate şi sufletul lor în timpul acelui act, şi că nu au voie să aibă nevoi/limite/dorinţe. O, nu. Nu uită. Bărbatul îşi însuşeşte acest sentiment că sexul e egal cu puterea şi îl duce cu el în afara bordelului, şi asta îi afectează comportamentul faţă de femeile care nu sunt în prostituţie.

Prostituţia e violenţă. E o maşinărie de satisfacere a bărbatului.

Nu minţi că nu ai îndurat violenţe din partea clienţilor, şi nu-mi spune poveşti despre clinetul amabil şi blând care doar doreşte nişte îmbrăţişări şi întotdeauna îţi respectă limitele.

Germania a legalizat prostituţia şi unde a dus asta? La şi mai multă prostituţie şi mai ales: la o cerere şi mai mare şi mai extremă. Prin asta, nu vreau să spun doar că sunt din ce în ce mai mulţi clienţi, ci că bărbaţii învaţă că e bine să cumpere femei. (Da, deja pot să aud pseudo-argumentul potrivit căruia clientul nu cumpără femei, ci „un serviciu”, ce aberaţie! Poţi să îţi separi vaginul, fundul, sânii, gura şi ce faci cu ele de tine însăţi? Întotdeauna persoana ta întreagă e afectată).

Tu nu vorbeşti în numele meu şi al nici unei prostituate pe care o cunosc!

Uită-te ce vrea clientul: sărutări, fără prezervativ, penetrare anală (fără prezervativ), sex oral total (adică te obligă să-i înghiţi sperma), să-i faci sex anal cu limba, să îl laşi să te violeze cu pumnul, să îţi ejaculeze pe faţă, vor orgii unde femeile sunt violate de mai mulţi bărbaţi, vor fete din ce în ce mai tinere, vor fete „care nu au tabuuri”, care sunt condiţionate să facă ORICE vrea clientul. Vor sex „all inclusive”, cât mai multe femei şi fete cu putinţă (chiar dacă ele nu vor), toate incluse în nota de plată pe lângă băuturi. (nt: într-un bordel din Germania, deţinut de un bărbat, o femeie sau fată e obligată să întreţină relaţii sexuale şi cu 20 de bărbaţi pe noapte, toată săptămâna de 5 zile lucrătoare).

Cum îţi explici asta?

E clar că odată cu această legalizare, prostituţia a arătat care e adevărata ei natură: violenţa. Trupul femeilor e redus total la un bun de consum. Dezlănţuirea neînfrânată a violenţei masculine. Şi: tortura sexualizată.

Pentru că, dragă Stephanie, dacă te-ai uita pe forumurile clienţilor, vei vedea că toţi clienţii sunt misogini (nt: câteva extrase din ce spun aceşti bărbaţi sunt traduse la final, aceşti bărbaţi arată nu doar că sunt misogini, ci admit că au cumpărat femei ca să le violeze). Că le place să chinuie femei, că trec de orice limită a ceea pot îndura femeile. Şi mai e ceva: clienţii îşi doresc femei care sunt forţate să se prostitueze (nt: adică femei ţinute captive pentru a fi sclave sexuale). Pentru că poţi fi sigură că aceste femei sunt obligate să accepte practicile pe care orice prostituată germană „decentă” le respinge. Asta e ceea ce vor clienţii. Cum reuşeşti să ignori faptul că de acum sunt câteva mari bordeluri în fiecare oraş şi că aproape toate femeile care lucrează acolo abia dacă vorbesc câteva cuvinte în germană (nt: cele mai multe sunt din Europa de est), că „protectorii” lor (nt: vânzătorii de fete sclave) le duc la bordel dimineaţa şi le iau seara, că femeile care sunt supuse la acte sexuale violente îşi pun sănătatea în pericol? Crezi că le place aşa ceva, sau cum? Crezi că sunt masochiste? Şi îndrăzneşti să scrii că pentru aceste femei (din România şi din Bulgaria) prostituţia e o şansă grozavă?

Crezi că prostituţia e o alternativă nemaipomenită la sărăcie?

Vorbeşti despre prostituţie ca şi cum ar fi ceva ce femeile şi-ar dori din tot sufletul, ca şi cum ar fi ceva grozav pentru femei şi pentru fete.

De ce nu menţionezi motivele care le aruncă pe femei în prostituţie? Şi aici nici nu mă refer măcar la prostituţia forţată. Apropo, ce înseamnă coerciţia pentru tine? Să alegi prostituţia ca să nu mori de foame în sărăcie şi lipsă de alte opţiuni pentru a supravieţui? Asta nu înseamnă coerciţie pentru tine, ci o mare şansă?

Chiar şi femeile care intră „de bună voie” sunt supuse coerciţiei în această industrie. De exemplu, când chiria pentru camera în care trăiesc e mărită, ele sunt obligate să accepte un client chiar dacă nu vor, pentru că, dacă nu îl acceptă, se îngroapă în datorii faţă de „stăpânul proprietar”. Nu îndrăznesc să respingă un client pentru că vor avea necazuri cu „gardienii” bordelului (peştii) sau cu „proprietarul bordelului” (proxeneţii) căruia nu-i place să audă că fetele sale au o reputaţie de „femei dificile”.

Prezinţi aceste situaţii atât de atrăgător de parcă femeile şi-ar dori să trăiască în prostituţie.

Dragă Stephanie, eu sunt una dintre acele prostituate „voluntare” despre care atât de mulţi oameni vorbesc. Am început la 18 ani după ce am fost violată şi bătută de tatăl vitreg de când eram foarte mică şi după ce am fugit de acasă. Am crezut că ăsta era singurul lucru de care eram capabilă, că eram bună doar de futut. Şi în orice caz, dacă ăsta e singurul lucru de care-s bună, atunci asta o să-mi asigure măcar supravieţuirea.

La început, am crezut că sunt puternică. Ia uite, chiar te plătesc. Am reglementat accesul la trupul meu prin prostituţie. Asta e ceea ce am învăţat: oricine poate să te calce în picioare oricum. Şi mi s-a permis să-i filtrez: nu, nu mai vine oricine, doar cei care-şi permit asta.

Nu sunt singura în această situaţie. Nu am întâlnit nici o singură prostituată care să nu fi fost abuzată sexual şi violată sau să nu îndurat o formă de violenţă sexuală când era copilă sau când a devenit adult. 

Aş îndrăzni să spun că motivul pentru care societatea noastră nu pune capăt consistent abuzului în masă împotriva tinerelor fete e că profită de pe urma lui. Abuzul acţionează pentru a distruge şi disciplina un om la o vârstă foarte fragedă, la fel cum sunt domesticiţi caii. Asta e foarte folositor pentru societate, pentru că prin abuz, femeile/fetele învaţă să se disocieze, să se rupă de ele însele în timpul actului. A nu fi acolo, a nu fi prezentă acolo (şi exact pentru asta plăteşte clientul – pentru ca voinţa femeii să nu fie acolo în acel moment, pentru că el a plătit ca voinţa femeii să dispară).

Legătura între abuzul sexual şi prostituţie a fost dovedită de multă vreme şi e bine documentată: cel puţin 60 la sută dintre toate femeile prostituate au admis că au fost abuzate sexual în copilărie; alte statistici vorbesc de 90 la sută. Singurul lucru despre care aceste femei nu pot vorbi, Stephanie, e retrăirea traumelor, pe care speră să fie în stare să le lase în urmă, dar pe care, desigur, nu le pot depăşi.

Şi, ţinând cont de toate astea, tu crezi că ele nu vor sprijin să iasă din prostitutuţie, ci să fie ajutate să intre în prostituţie, nu-i aşa?

Nu minţi că nu ai îndurat vreodată violenţa din partea clienţilor!
Sunt femei care trăiesc în prostituţie şi care sunt traumatizate şi pe care prostituţia le traumatizează din ce în ce mai mult. Sau cum, dragă Stephanie, îţi explici că sunt tone de prostituate (inclusiv eu însămi) care suferă de stres post-traumatic (studiile arată că cel puţin 60% îndură forma totală a PTSD)?
Spui că prostituţia le elevează pe prostituate, că sunt fericite să îşi facă clienţii fericiţi şi să aibă bani în buzunare. Dar ce înseamnă mai exact să-şi facă clienţii fericiţi”?
Înseamnă doar că eu, prostituata, m-am întors total, cu violenţă, împotriva mie însămi (rupându-mă de mine, rupându-mă de scârba pe care o simt, de repulsie şi de voinţa mea), astfel încât clientul să devină violent faţă de mine, folosindu-mă pentru dorinţele lui. Şi tu crezi că asta le face pe prostituate fericite, nu? Te face fericită să te disociezi de tine, să te rupi de tine, să nu vrei să fii acolo deloc?

Spui că traumatizarea prostituatelor începe doar când ele ies din bordel pe stradă, şi că această traumatizare se bazează pe faptul că societatea le discriminează. În legătură cu asta, aş vrea să-ţi spun ceva: tu vrei să existe programe pentru a susţine intrarea în prostituţie sau ieşirea din prostituţie?
Eu sunt una dintre acele femei care a intrat în prostituţie când prostituţia a încetat să mai fie “o ofensă la adresa moralităţii” în Germania. Chiar trebuie să-ţi spun care au fost efectele legalizării prostituţiei? La fel ca majoritatea prostituatelor, nu m-am înregistrat pentru că m-am temut că nu voi mai putea să ies din prostituţie. Pentru că m-am temut că voi fi întrebată de ce nu mai vreau să fiu prostituată, de ce nu mai vreau să muncesc ca prostituată din moment ce asta “e o slujbă ca oricare alta”. Şi exact asta s-a întâmplat când am vrut să ies din prostituţie. Am cerut ajutor la Departamentul sănătăţii publice şi tot ce am primit a fost neînţelegere. Şi nu am putut ieşi.

Ce era să le spun celor de la biroul de şomaj când mă duceam să cer ajutorul de şomaj ca să nu mai sug 10 puţe pe zi, ca să am un loc unde să stau şi ceva să mănânc? Ce să le spun când mă întrebau din ce-am trăit în ultimele 3 luni? Şi dacă le spuneam, m-ar fi întrebat de ce nu mai vreau să fac asta, pentru că uite, lângă noi e un bordel grozav, şi fac angajări…? Sau ar fi trebuit să dovedesc că nu mai făceam prostituţie? Şi cum să dovedesc asta?
Ce puteam să le spun celor de la birourile de angajări?

Nu vorbeşti nici de folosirea drogurilor şi alcoolului printre prostituate, Stephanie. (De ce? Dacă totul e atât de grozav? Dacă e aşa cum spui tu, o mare petrecere nesfârşită, o orgie, un chef, şi e doar un mod de viaţă ca oricare altul, hei?)

Nu vorbeşti despre atât de multe lucruri. Nu vorbeşti despre prostituţia forţată, despre violenţa clienţilor, despre violenţa peştilor (o, stai, nu li se mai spune peşti acum, ci parteneri”, “gardieni de securitate”, “proprietari”).

Nu vorbeşti despre ura femeilor, ura femeilor faţă de ele însele. Nu vorbeşti despre proprietari, despre proprietarii de bordeluri, despre presă (da, despre acele reclame din presă în care prostituatele cele mai scumpe sunt prezentate), nu vorbeşti despre taxele pe care le încasează statul, nu spui că toţi aceştia profită. Uiţi să spui că toată lumea face bani buni de pe urma prostituatelor şi că aceste femei sunt exploatate. Cine se alege cu cel mai puţin? Prostituata. Primeşte cea mai mică parte din bani, toată lumea face bani buni de pe urma ei, toată lumea se alege cu ceva din exploatarea ei (sex, bani, o poftă de putere satisfăcută), dar ea cu ce se alege? Cu stres post-traumatic, cu dependenţă de droguri sau alcool, cu izolare totală şi cu ură şi scârbă de sine. Şi spui că toate astea sunt din cauză că societatea le discriminează, nu?
Ce e ciudat e că, atunci când îmi vin în minte imagini în timpul atacurilor de panică pe care le îndur din cauza prostituţiei şi a traumelor, ce-mi trece mereu prin faţa ochilor minţii e imaginea clientului care mă abuzează!

Stephanie, de ce nu-i întrebi pe cei care acordă asistenţă în urma traumelor de unde vine stresul post-traumatic de care suferă prostituatele, acele prostituate care sunt destul de norocoase să scape din prostituţie?
M-am săturat de voi, propagandiştii prostituţiei, care habar nu aveţi ce e prostituţia, care vreţi să-mi spuneţi mie că prostituţia e o slujbă ca oricare alta. M-am săturat de voi, de voi care încercaţi să le băgaţi tuturor în cap fabulaţia despre atât-de-grozava-prostituţie-voluntară. Nu aveţi habar ce e prostituţia şi pălăvrăgiţi ceva de genul prostituţia a fost o expresie de a acorda putere femeilor, dar acum este o inversare a relaţiilor de putere, prostituata e cea care are putere asupra clientului” în concepţia voastră despre voi înşivă ca stângiste.

Nu am avut niciodată parte de nici o putere când zăceam sub un nenorocit de bărbat şi nu ştiu nici o femeie care să fi avut putere în asemenea situaţii!
Mă faci să vomit, sunteţi în prostituţie şi vă numiţi „lucrătoare sexuale”.

Pentru că vă arogaţi dreptul de a vorbi în numele tuturor femeilor, pentru noi toate care suntem în prostituţie, şi pentru că vreţi să le faceţi pe cele care nu ştiu nimic despre prostituţie (pe femei aşa cum bărbaţii clienţi ştiu bine, doar că nu le spuneţi de ce se duc bărbaţii la bordeluri, ce vor să obţină acolo şi ce fac acolo) să creadă că totul e bine în prostituţie.

NU e bine!
N
u mai suport să văd cum pretindeţi că vorbiţi în numele TUTUROR prostituatelor. Sunteţi o minoritate în prostituţie. Realitatea pe care o descrieţi voi nu există în prostituţie. Le negaţi victimelor violenţei dreptul lor de a fi victime, şi, mai rău, le sfătuiţi să fie bucuroase şi vesele că îndură violenţa pentru că totul e de fabulos. Le reduceţi la tăcere pe CELE MAI MULTE dintre prostituate.

Cele mai multe încă se îneacă în alcool, încă iau droguri sau repetă abuzul din nou şi din nou în speranţa zadarnică şi mincinoasă că vor face suferinţa mai suportabilă. Cele mai multe care, la o anumită fază, adoptă faţă de ele ura celor care comit violenţele împotriva lor, transformând-o în ură de sine şi care „voluntar” intră în această spirală a violenţei.

Le scuipaţi cu dispreţ pe acele femei care vor să vorbească despre violenţa din prostituţie: “O, vai, îmi pare rău că TU ai avut nişte experienţe negative”, ca şi cum violenţa nu ar fi inerentă structurii prostituţiei. Pretindeţi că din cauza lipsei de profesionalism a femeii, a personalităţii ei distruse, ea nu e în stare să îndure o experienţă atât de magnifică.

Nu eliberaţi nici o femeie, nu eliberaţi pe nimeni, cu bazaconiile voastre neoliberale!
Vreţi să vorbiţi în numele tuturor? NU vorbiţi în numele meu şi nici în numele vreunei prostituate pe care o cunosc. Profitaţi de faptul că cele mai multe prostituate pur şi simplu sunt obligate să supravieţuiască, şi sunt mult prea traumatizate pentru a putea vorbi despre asta. Vă interzic să vorbiţi în numele tuturor prostituatelor, pentru că voi le reduceţi la tăcere pe cele care ar putea pune nume pe această violenţă. Voi folosiţi reducerea lor la tăcere şi pur şi simplu nici nu menţionaţi că ele există, iar aşa le faceţi încă o dată să fie victime.

Când spuneţi fiecare ar trebui să aibă voie să facă ce vrea”, în realitate, voi vă referiţi doar la peşti şi la clienţi, la cei care vă susţin din umbră, despre ei spuneţi că ar trebui să aibă voie să facă orice vor. Nu prostituatele.

Nu eliberaţi pe nimeni cu aiurelile voastre neoliberale. Când spuneţi că prostituţia ar trebui să fie pur şi simplu scoasă de sub obligaţia oricărui control, penalităţi, etc şi că apoi totul o să fie super, minţiţi şi susţineţi o teorie bizară: Dacă victimele sclaviei se simt nefericite că sunt sclave, le va ajuta dacă sclavia e legalizată astfel încât sclavele să nu mai fie „discriminate de societate” şi să se lase şi mai bine înrobite între zidurile sclaviei?
Fără nici un fel de respect,
Huschke Mau, huschke.mau@web.de

Huschke Mau a trimis această scrisoare către Partidul feminist din Germania (Feministische Partei), singurul partid din Germania care susţine interzicerea cumpărării de sex şi pedepsirea clienţilor potrivit modelului suedez.” 


“Conducerea (bordelului) ar trebui să le înfometeze să le facă să devină performante”

Afirmaţiile care urmează sunt făcute de bărbaţii din Occident (nu e nici o diferenţă faţă de cum gândesc cei din România sau din alte ţări din Estul Europei), care cumpără femei pentru sex, toţi sunt perfect conştienţi că ce cumpără de fapt e violenţă împotriva femeilor.  Sursa de unde au fost traduse afirmaţiie lor e aici.

“Bărbaţii care cumpără femei pentru sex: în cuvintele lor:

Bărbaţii care cumpără femei şi copii pentru sex consideră că aceste persoane sunt sub-oameni, mai puţin decât oameni. Asta spun chiar aceşti bărbaţi, în studii şi pe propriile lor site-uri unde vorbesc deschis despre „serviciile” pe care le cumpără de la femei. Aceşti bărbaţi îşi fac o virtute (a propriei masculinităţi) din dispreţul şi ura pe care le au faţă de femeile pe care le exploatează. 

Bărbaţii consideră că femeile pe care le cumpără sunt doar nişte obiecte de satisfacere sexuală şi sub-oameni:

Să mergi la o prostituată pe ca şi cum ai bea o cafea – după ce-ai terminat arunci ambalajul” Source

Cu cât le tratez mai rău, cu atât e mai uşor (să mă mulţumesc sexual).” Source

La naiba, femeie… vreau să te dezbraci şi să-mi sugi puţa! Dacă-ţi plac sânii mari, (tipa asta) e fix ceea ce cauţi.” Source

Unele fete sunt drăguţe, dar cele mai multe sunt doar nişte găuri de f…t.” Source

Ce risipă de carne bună la fata asta.” Source

Dacă vrei un container receptiv pentru sperma ta, o s-o facă.” Source

LOL ce fete frumoase, dumnezeule! Despre ce dracu vorbeşti? Toate sunt bătrâne ca naiba şi singurele bune sunt gunoaiele urâte lol Mai bine fuţi o gonflabilă.” Source

Sentimentul că au dreptul la sex cum vor ei pentru că ei au plătit, fără nici un fel de consideraţie pentru femeile pe care le exploatează:

Nu vreau ca ăstea să simtă vreo plăcere. Eu plătesc pentru asta şi treaba lor e să-mi dea mie plăcere. Dacă i-ar plăcea câtuşi de puţin, m-aş simţi înşelat.” Source

“…Tot zicea NU!” Ce-i aia NU, fix pentru asta am plătit.Source

Ştie ce trebuie să facă şi cum să-l satisfacă pe un bărbat. Şi nu există tâmpenii de genul „nu fă asta”, nu vreau asta”. Pe scurt, curva perfectă.Source

Sigur se întâmpla ceva… Când îmi făcea sex oral, era totul mecanic. Nici un fel de interacţiune. Ştiu că nu tuturor fetelor le place, dar eu nu plătesc ca să le placă lor – ele doar trebuie să pretindă că sunt acolo.” Source

Era ca şi cum aş fi futut un cadavru… Ar trebui să-i spună cineva că parte din slujba ei e să arate că îi place şi să-i acorde plăcere clientului.” Source

O oportunitate de a controla şi domina o femeie şi de a face sex degradant mai ales când femeile refuză:

NU EXISTĂ NICI O LIMITĂSource

Dacă logodnica mea nu vrea să-mi dea anal, ştiu pe cineva care o face.” Source

Te porţi cu o curvă cum trebuie să te porţi cu o curvă… Poţi să găseşti o curvă pentru tot ce-ţi trece prin cap – să le baţi, să le strângi de gât, sex violent dincolo de orice ar face prietena ta – nu i-ai face chestiile astea prietenei tale pentru că ai face-o să-şi piardă respectul de sine.Source

Cred că ce e cel mai grozav e controlul. Când eşti cu o prostituată, tot controlul e al tău. Tu comanzi ce să facă, în ce ordine, şi mie asta-mi place.” Source

N-am nici o reţinere să o fac pe o fată să facă ce vreau, la urma urmei pentru asta plătesc. 60 de minute din timpul EI să mă facă PE MINE fericit şi să facă orice vreau. Dacă nu-i place, n-are ce căuta aici. Nu le scuip, dar am ridicat braţul să lovesc fete.” Source

Sunt conştienţi că femeile pe care le cumpără sunt forţate să se lase abuzate sexual:

Mi-ar fi plăcut să nu mai fie aşa tensionată, sau măcar să se prefacă că-i place. S-a strâmbat când am ejaculat pe ea şi asta nu mi-a plăcut deloc… Fetele etnice cu sâni mari sunt bune… doar dacă n-ar fi fost aşa stresată.” Source

S-a tras departe de mie şi asta nu mi-a plăcut deloc. Nu-i plăcea când îi atingeam părul… Părea la limită tot timpul cât am fost cu ea.” Source

Se uita la mine ca şi cum era forţată… Doar a zăcut acolo şi s-a plâns tot timpul că o doare.” Source

Am avut impresia că nu era acolo, şi deşi se uita la mine, nu se uita în ochii mei. Risipă totală de bani. Managementul ar trebui să le înfometeze pe fetele astea să le oblige să devină performante.” Source

Era chiar drăguţă, dar nu a avut o atitudine grozavă şi mi-a lăsat impresia că nu dorea să fie acolo.Source

Descriu semne care arată că ştiu că femeile au fost traficate pentru a fi exploatate sexual:

Pe durata sexului, partea cea mai tare e că Hana era legată şi a putut să primească instrucţiunile foarte bine. Nu vorbea deloc engleză în aprilie, dar acum e mai bine. Norocul meu că am putut să vorbesc câteva cuvinte în coreană cu ea.” Forţă şi Putere’, Planeta Clienţilor, 19 iunie 2011

Ce m-a uimit a fost absenţa întâmpinării vesele de care am parte cu cele mai multe fete din Thailanda. Mi-a zâmbit o dată sau de două ori, dar în restul timpului a fost abătută ca să-mi dea de înţeles că vizita mea era doar o corvoadă pentru ea. Aşa că, deşi mi-am extras sperma, nu aş putea zice că am avut o oră plăcută.”Source 

Rece şi pasivă.Am încercat să vorbesc cu ea să înţeleg dacă era o problemă: poate îi era dor de casă, poate avea un eveniment personal? Din păcate, vorbea aşa de rău engleză că m-am ales doar cu nişte cuvinte. … A rămas pasivă şi distantă.” Source

O bruentă ucraineană, de liceu. … Părea dezinteresată  şi s-a dezbrăcat ca şi cum executa o datorie, a pus ceasul să sune când s-a întins pe pat fără să scoată un cuvânt, nici o încercare de a sparge gheaţa sau de a relaxa situaţia… Vorbea prost engleză.… era tensionată şi speriată.” Source

Nici un pic de entuziasm, nici un pic de pasiune … după, mi-a spus că era “doar obosită” dar aş zice că nu e făcută să fie WG [Fată Muncitoare]. Mă întreb dacă nu cumva a fost forţată?” Source

Aşa cum Mary Lucille Sullivan a arătat în cartea ei “Making Sex Work, “Bărbaţii care cumpără femei pentru sex (sunt conştienţi) de puterea lor economică şi că asta înseamnă că ei determină cum va avea loc actul sexual. Bărbaţii care cumpără femei cred că puterea lor de cumpărare le dă dreptul să ceară orice fel de sex.”E clar că mulţi bărbaţi sunt preocupaţi de calitatea “serviciului sexual” şi nu de faptul că femeile pe care le cumpără sunt exploatate şi că nu e alegerea lor.” 

Advertisements

One thought on “Supravieţuitoare a prostituţiei către cei care fac lobby pentru prostituţie: Mi-e silă de voi!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s