Capitalul de Karl Marx, rezumat de Carlo Cafiero

Tudor Arghezi: “De câtva timp, în urma impulsului regenerator al mişcării socialiste, câţiva tineri adepţi ai acestor idei, văzând sărăcia de literatură şi publicaţie cu tendinţe ce domneşte la noi, au decis să umple ei acest gol, dând la lumină traduceri care – după cum spun însă şi în pretată lor – tind la eliberarea de subt jugul triplei constrângeri a „superstiţiilor, viţiului şi exploatării de orice fel şi subt orice formă”.
Astfel, consecvenţi ideilor de care vorbeam mai sus, aceşti tineri au făcut să apară, într-un scurt interval, „Biblioteca Raţionalistă”, care conţine însemnata chestie a Obârşiei omului, ce tinde să samene în popor spiritul raţiunii, al ştiinţei, precum şi „Biblioteca Sociologică”, care conţine rezumatul Capitalului lui Karl Marx. Această lucrare, care a fost tradusă în toate limbile moderne, nu putem decât s-o recomandăm.
Fiind scrisă într-un stil popular, lesne de înţeles, ea este de un real folos poporului, fiind menită să lămurească pe mulţi asupra teoriilor marxiste. De altminteri, chiar pentru popor a şi fost tradusă. Aceasta se vede din forma cum e tipărită şi din preţul de cincisprezece bani, care este accesibil şi celei mai modeste pungi.”
cartea în format pdf poate fi descărcată de aici: Capitalul rezumat de Carlo Cafiero

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s